Outsourcing van productie en logistieke processen zorgt voor betere focus, prestaties en lagere kosten

Met ProfCore Outsourcing speelt u de sterkste troef

Secundaire processen als beveiliging, IT en schoonmaak worden vaak al uitbesteed. Organisaties besteden echter ook steeds vaker hun productie en logistieke processen uit. Met voordelen op het gebied van kwaliteit, productiviteit, personele flexibiliteit en veiligheid.

Steeds meer bedrijven, waaronder SABIC en Sekisui Alveo, maken dan ook gebruik van ProfCore Outsourcing, dat hen productieprocessen en logistieke processen volledig uit handen neemt.

De corebusiness zorgt voor het onderscheidend vermogen, succes en de toekomst van een onderneming. Toch vragen ook niet-kernactiviteiten om aandacht, inzet en investering. Al vele jaren weet ProfCore onder de vlag ProfCore Outsourcing bedrijven te ondersteunen in de uitvoering van hun niet-kernactiviteiten.

Marnix Wijers, operationeel directeur ProfCore: “Hét grote voordeel van outsourcing is dat een opdrachtgever zich beter kan focussen op zijn corebusiness en op dat gebied kan excelleren. Wat voor een opdrachtgever secundaire processen zijn, is onze corebusiness. ProfCore kan die processen volledig onder eigen regie uitvoeren, effectiever en efficiënter dan de opdrachtgever zelf. Dat leidt voor een opdrachtgever tot prestatieverbeteringen op alle vlakken.”

ProfCore Product Handling bij SABIC Geleen
ProfCore neemt sinds 2018 alle logistieke activiteiten van SABIC op Chemelot voor zijn rekening. John Bruijnooge, General Manager SABIC Geleen: “Begin 2022 hebben we onze succesvolle samenwerking verlengd en uitgebreid met de activiteiten aan de opzaklijnen. Doorslaggevende in de keuze voor ProfCore, is dat alle activiteiten volledig met eigen ProfCore-medewerkers worden uitgevoerd. Zo wordt de gevraagde personele flexibiliteit én het gewenste serviceniveau naar onze klanten gegarandeerd.”

Naast de tactische en operationele uitvoering heeft ProfCore ook geïnvesteerd in een nieuwe verpakkingslijn voor SABIC Geleen. “Daarmee had ProfCore echt een streepje voor”, aldus Bruijnooge. Een goed voorbeeld van de mogelijkheden van ProfCore Outsourcing wat betreft de bereidheid om (mede) te investeren in assetts en resources.

Sekisui Alveo Roermond
Ook schuimproducent Sekisui Alveo in Roermond heeft gekozen voor een strategisch partnerschap met ProfCore Outsourcing. Mark Kok, plantmanager en managing director: “We zijn in Europa de grootste foamproducent binnen Sekisui Chemical en werken al vele jaren naar grote tevredenheid met procesoperators van ProfCore. Sinds 2018 neemt ProfCore Outsourcing in onze Lux-plant het productieproces geheel voor zijn rekening met 15 medewerkers. Ik ben trots op ons vijfjarig partnership en de ontwikkeling die we samen hebben doorgemaakt. De kracht van de samenwerking schuilt in de betrokkenheid van ProfCore. ProfCore voelt zich verantwoordelijk voor het proces en neemt die verantwoordelijkheid ook; men voelt zich eigenaar van de uitkomst. Dat is écht uniek en van grote toegevoegde waarde!”

Focusgroepbijeenkomsten
Benieuwd hoe u met ProfCore Outsourcing de sterkste troef kunt spelen? In mei en juni organiseert ProfCore focusgroepbijeenkomsten. Tijdens deze bijeenkomsten worden stakeholders uit de industrie meegenomen in de strategische voordelen van outsourcing. Daarbij staat een bezoek aan het outsourcingsproject ProfCore Product Handling bij SABIC in Geleen op het programma.

Interesse? We kijken terug op een aantal geslaagde bijeenkomsten in mei. Via bijgaande link kunt u zich opgeven voor de bijeenkomst op 14 juni. Past ook dat niet in uw agenda maar wilt u wel in gesprek? Meld u via profcore@profcore.nl

www.profcore.nl/outsourcing
Email: profcore@profcore.nl
Tel: 088 478 77 78

Met ProfCore Outsourcing speelt u de sterkste troef. Met betere focus, prestaties en lagere kosten tot gevolg.

ProfCore Outsourcing bij ProfCore Product Handling voor SABIC, Geleen.