Het nieuwe cameraplatform O3R

Het platform O3R is de allesomvattende oplossing voor centrale, gesynchroniseerde verwerking van beeld- en sensorinformatie in autonome mobiele robots zoals AGV’s. De vereenvoudigde integratie en de betrouwbare interactie van camera’s en sensoren maakt een robuuste uitvoering mogelijk van relevante functies zoals botsingsbeveiliging, navigatie en positiebepaling.

Bovendien kunnen ook stationaire taken voor analyse en dimensionering van objecten worden gerealiseerd, die met behulp van meerdere camera’s effectiever kunnen worden uitgevoerd. Dat kan het opmeten van pallets, boomstammen, pakketten of koffers zijn.

Krachtig en open: de centrale eenheid voor sensorverwerking
Kern van het systeem is een krachtige rekeneenheid, de Video Processing Unit (VPU) genaamd, die gebruik maakt van een yocto-Linux op een NVIDIA Jetson TX2 embedded hardware. Gebaseerd op een Docker-architectuur worden open ontwikkelomgevingen zoals Python, C++, CUDA en ROS ondersteund. Op de rekeneenheid kunnen tot zes camerafronten worden aangesloten en per Gigabit-ethernetinterface nog andere sensoren, bijvoorbeeld voor de afstandsdetectie. Alle relevante “zintuigen” die een AGV nodig heeft voor een veilige, autonome navigatie, zijn zodoende beschikbaar op een centrale locatie.

Camerakop met imager uit eigen ontwikkeling
Als onderdeel van de platformoplossing biedt ifm ook geschikte, krachtige camerafronten aan: de 2D/3D-camera’s beschikken over een openingshoek van 105 graden en zijn uitgerust met de nieuwste Time-of-Flight-imager van pmdtechnologies ag. De onderneming van de ifm ondernemingsgroep ontwikkelt alle sensoren voor de visionproducten van de automatiseringsspecialist en stemt deze exact af op de betreffende eisen.

Dankzij het gemoduleerde infraroodlicht legt de 2D/3D-camera objecten met maximale nauwkeurigheid vast, zelfs bij blootstelling aan meer omgevingslicht.

Lees hier verder.

En bekijk ook deze animatie: