Geïntegreerde kleur- en glansspectrofotometers: een ideale oplossing voor oppervlaktebehandelingstoepassingen

De kwaliteitsstandaard van de hedendaagse consument wordt steeds hoger. Hierdoor zullen fabrikanten hun controles en processen moeten verbeteren om aan deze hoger kwaliteit eis te voldoen, zonder extra personeel en tijd te hoeven besteden. Konica Minolta, bekend om zijn optische technologie met 150 jaar ervaring, heeft de oplossing!

Het meten van de kleur en glans van oppervlaktebehandelingstoepassingen is essentieel voor:

  • het handhaven van de productkwaliteit,
  • het voldoen aan de verwachtingen van de klant,
  • het waarborgen van merkconsistentie,
  • het mogelijk maken van kleurmatching,
  • het optimaliseren van processen
  • en het voldoen aan industrienormen.

Het helpt fabrikanten visueel aantrekkelijke producten van hoge kwaliteit te leveren die voldoen aan de eisen van de markt.

Een kleur- en glans spectrofotometer kan worden gebruikt om de effecten van verschillende oppervlaktebehandelingen op het uiterlijk van een materiaal te evalueren. Hij kan parameters meten zoals kleurcoördinaten (L*a*b* of LCh*), kleurverschil (∆E), glans en andere colorimetrische waarden.

De veelgebruikte bencht op spectrofotometer CM-36dG en draagbare CM-26dG bevatten elk een ISO-conforme 60° glanssensor en een sterk verbeterde gebruikersinterface. De baanbrekende integratie van een ingebouwde glanssensor biedt fabrikanten een sterk vereenvoudigde workflow, vermindert de jaarlijkse onderhouds- en traceerkosten en combineert de rapportage voor deze 2 cruciale uiterlijke parameters.

Onze ervaren lokale teams kunnen u helpen bij het opzetten van eenvoudige, efficiënte processen, het implementeren van digitale kleurgegevens en het trainen van uw operators.

Voor meer informatie bezoek: