Hijsogen – Veelzijdige bevestigingspunten voor diverse toepassingen 

Hijsogen dienen als universele bevestigingspunten en vinden hun toepassing in een breed scala aan industrieën. Ze zijn speciaal ontworpen om zware lasten veilig te tillen en te verplaatsen met behulp van hijsapparatuur zoals kranen of takels. Hijsogen zijn verkrijgbaar in verschillende vormen en maten, waarbij de GN 581, GN 581.5 en GN 5860 series als populaire keuzes gelden.

Het is van cruciaal belang om het juiste type hijsogen te selecteren dat past bij de specifieke toepassing, met het oog op de veiligheid van de werknemers en de lading. De keuze van het hijsogen wordt bepaald door diverse factoren, waaronder het gewicht en de vorm van de last, het type hijsapparatuur dat gebruikt wordt en de omgevingsomstandigheden waarin de last gehesen wordt. Een hoogwaardig hijsogen draagt bij aan een verbeterde efficiëntie van het hijsapparatuur en vermindert het risico op ongelukken.

Afbeelding bovenaan: GN 581, GN 581.5 en GN 5860 hijsogen

De GN 581 en GN 581.5 hijsogen zijn vervaardigd uit hoogwaardig staal en hebben een naadloze gelaste constructie voor maximale sterkte en duurzaamheid. Met een maximale belasting van respectievelijk 7 ton en 2,5 ton zijn beide modellen geschikt voor gebruik met diverse hijsapparatuur, zoals kettingen en kabels.

De GN 5860 serie is een andere veelgebruikte optie voor hijsogen. Deze zijn gemaakt van gegoten staal en hebben een nominale belasting van maximaal 5 ton. Het onderscheidt zich door de aanwezigheid van een zwenkbare haak, die kan draaien om de last in de juiste positie te plaatsen. GN 5860 is ontworpen voor gebruik met staalkabels en is ideaal voor toepassingen waarbij de last in verschillende richtingen verplaatst moet worden.

Kortom, de GN 581, GN 581.5 en GN 5860 hijsogen zijn betrouwbare en duurzame keuzes die geschikt zijn voor uiteenlopende toepassingen en industrieën. Ze bieden een veilige en efficiënte oplossing om zware lasten te tillen en te verplaatsen met behulp van hijsapparatuur.

Bekijk alle hijsogen