Terugblik themabijeenkomst bij Little Rocket op 6 juni 2023

Op 6 juni organiseerden we een themabijeenkomst met bedrijfsbezoek bij VMO-lid Little Rocket in Enschede. De opkomst was groot. De aanwezigen wilden graag meer te weten komen over wat ChatGPT voor hun bedrijf zou kunnen betekenen. Bart Ensink, Digital Strategist bij data-dienstverlener Little Rocket nam de aanwezigen mee in de kansen die ChatGPT biedt. Zo kun je met ChatGPT onder andere de vindbaarheid van je website optimaliseren of vacatureteksten schrijven.

In het verleden vertrouwde VIRO (tevens VMO-lid) op Excel-sheets voor het inplannen van medewerkers op klantprojecten, wat resulteerde in uiteenlopende processen en beperkte informatie-uitwisseling over geplande en beschikbare capaciteit. Het besef dat er op dit vlak betere samenwerking tussen de vestigingen nodig was, groeide steeds meer. Theo de Vries van VIRO en Jelle Scholten van Little Rocket legden uit hoe data en software hebben geholpen om deze uitdagingen aan te pakken. Dankzij moderne oplossingen heeft VIRO haar bedrijfsprocessen geoptimaliseerd en een effectievere samenwerking tussen de vestigingen gerealiseerd.

Na de presentaties was het tijd voor een rondleiding bij gastbedrijf en lid van de VMO Little Rocket. Little Rocket heeft haar kantoor in het Connect-U gebouw in Enschede (voormalig MST). Hier vind je leren, wonen en werken onder één dak. Connect-U is een inspirerende plek voor ondernemers, professionals, onderzoekers, docenten, studenten en bewoners. Het is de Stadscampus in het centrum van Enschede. Een broedplaats voor talent, innovatie en business development.
Vanuit verschillende tech-studies werken studenten hier aan innovatie. De nieuwste inzichten en technische mogelijkheden van onder andere drones worden hier bijvoorbeeld toegepast en doorontwikkeld. Naast de rondleiding in de centrale delen van het Connect-U gebouw en het kantoor van Little Rocket kregen de deelnemers ook een kijkje in de keuken bij verschillende Saxion opleidingen, zoals Robotica.

Na afloop had Little Rocket een borrel met hapjes waardoor er ook optimaal de tijd was om het netwerk weer uit te breiden en te verstevigen. De aanwezigen waren enthousiast over de bijeenkomst waardoor we kunnen spreken van een geslaagde middag kennis opdoen en netwerken.