Royal Reesink begint volgend hoofdstuk met Rogier van der Linde als nieuwe CEO

Royal Reesink BV, internationaal marktleider in de distributie en ondersteuning van machines en equipment voor agriculture, turfcare, construction equipment, material handling and logistic solutions heeft Rogier van der Linde benoemd tot nieuwe CEO.

Volgend op een wisseling van leiderschap in februari van dit jaar neemt Van der Linde, na eerst succesvol te zijn geweest als deputy CEO, officieel het stokje over. Voor zijn aanstelling als deputy CEO was Van der Linde VP Material Handling bij het bedrijf. Hij is in maart 2022 bij Royal Reesink in dienst getreden, na 15 jaar werkzaam te zijn geweest bij overslagspecialist Cargotec Voor Cargotec bekleedde hij posities in Nederland, Zweden, het Verenigd Koninkrijk en Ierland en was hij verantwoordelijk voor markten in heel Europa.

Michiel Jaski verwelkomt de benoeming namens de Raad van Commissarissen: “De Raad van Commissarissen heeft er alle vertrouwen in dat we met Rogier van der Linde de CEO hebben gevonden waarnaar we voor Royal Reesink op zoek waren. Ik heb de afgelopen maanden nauw samengewerkt met Rogier en geconstateerd dat hij ambitieus is, beschikt over goede connecties binnen het bedrijf en ernaar uitkijkt om het volgende hoofdstuk te schrijven in de geschiedenis van Royal Reesink. Rogier kent onze activiteiten, de industrie en is zich bewust van de kansen en uitdagingen. Hij kijkt met een verfrissende blik naar de toekomst en brengt het nieuwe leiderschap en élan die nodig zijn om de ambities van Royal Reesink en haar dochterondernemingen waar te maken.”

Rogier van der Linde: “Ik ben er zeer dankbaar voor dat ik het vertrouwen heb gekregen om dit bedrijf naar een nieuw tijdperk te leiden. Dit is een fantastisch bedrijf met een lange geschiedenis en ik beschouw het als een enorme eer om daar leiding aan te geven.

Mijn ambitie en doel voor de nabije toekomst is om de snelle groei die het bedrijf de afgelopen jaren heeft doorgemaakt te consolideren en het fundament te leggen dat het mogelijk maakt als één bedrijf verder te gaan. Ons doel is om onze klanten in staat te stellen beter te functioneren, iets wat wordt gerealiseerd door elke dag grote prestaties te leveren en onze mensen in staat te stellen de juiste beslissingen te nemen voor het bedrijf en de markt.”

Over Royal Reesink

Royal Reesink, opgericht in 1786 als smederij en handelsbedrijf in Zutphen, is een van de oudste distributie- en servicebedrijven ter wereld. Royal Reesink telt momenteel meer dan 40 werkmaatschappijen op vier continenten, die machines en componenten voor de

industrie, landbouw en landschapsonderhoud van toonaangevende OEMs (Original Equipment Manufacturers) distribueren. Met ons wereldwijde netwerk en onze lokale aanwezigheid stellen we onze klanten in staat hun activiteiten op de best mogelijke manier uit te oefenen. In 2022 bedroeg de omzet meer dan € 1,2 miljard, en telde het bedrijf meer dan 2.500 werknemers.

Sinds 2019 is Royal Reesink eigendom van Triton Partners, een private equity investeerder.