FNV stelt Nexperia cao ultimatum; acties dreigen

FNV Metaal heeft vanochtend een cao ultimatum verstuurd naar Nexperia, fabrikant van halfgeleiders uit Nijmegen. Nexperia heeft  tot woensdag 12 juli, 18.00 uur, de tijd om hier op in te gaan; zo niet, dan volgen er acties.

Florence Krol, FNV Metaal bestuurder: ‘Het eindbod van Nexperia blijft ver achter bij onze looneis van 14,3%. Het is ook ver onder de maat als je het afzet tegen wat vergelijkbare organisaties als Ampleon en NXP betalen. De bedrijfsresultaten zijn bovendien prima en de aandeelhouders zijn zeer tevreden; net als het management nadat ze hun bonussen hebben opgestreken. Nexperia neemt zijn medewerkers totaal niet serieus en lapt de kille gevolgen van het koopkrachtverlies van zijn werknemers zo echt aan zijn laars.’

Acties in voorbereiding

Florence Krol: ‘Ondanks dat de medewerkers al een handtekeningen actie op touw hebben gezet, die getekend is door bijna 200 medewerkers en er een frietkraam actie bezocht werd door ruim 200 medewerkers, worden we in feite als vakbond genegeerd en daarmee ook de leden/werknemers. Onze leden maken zich inmiddels klaar voor verdergaande acties, als er niet wordt ingegaan op ons ultimatum!’

Eenjarige cao

Bij Nexperia werken 15.000 medewerkers wereldwijd. In Nederland werken er 350 medewerkers. De vorige cao liep tot 31 december 2022. De beoogde nieuwe cao kent een looptijd van 1 januari 2023 tot 1 januari 2024.

Meer informatie:

Florence Krol, FNV Metaal bestuurder; tel.: 06 101 922 50

Hans Walthie, FNV persvoorlichter Hans Walthie; tel.: 06 292 394 99