NIR (Near Infrared) Silver ondersteunt recyclingprocessen

Automatische kunststofsorteersystemen in recyclingbedrijven werken met NIR-sensoren die bepaalde pigmenten, zoals aluminiumpigmenten, niet altijd correct identificeren. Met NIR Silver heeft ECKART een pigment ontwikkeld dat is afgestemd op de behoeften van automatische sortering. 

NIR-spectroscopie gebruikt de golflengtesignatuur van specifieke polymeren om ze van elkaar te onderscheiden. NIR Silver reflecteert deze specifieke golflengten optimaal en ondersteunt zo het sorteren van kunststoffen.

De pigmenten zijn gemakkelijk te verwerken in alle conventionele kunststoffen en geven indrukwekkende zilver metallic effecten. Vooral in combinatie met PCR grondstoffen (post consumer recycled) biedt NIR Silver de verpakkingsindustrie een interessante opportuniteit om haar inspanningen op het gebied van duurzaamheid verder te versterken.

Klik hier voor de website.