Vereniging Duurzaam Tapwater Nederland opgericht

De Vereniging Duurzaam Tapwater Nederland ontwikkelt en produceert oplossingen die de energievraag voor warm tapwater in woningen substantieel reduceren. Dit draagt bij aan aanzienlijke reductie van CO2-uitstoot. Kortom, minder kosten en minder CO2-uitstoot. De kostbare energie die gebruikt wordt voor het opwarmen van tapwater wordt na gebruik zomaar door het riool weggespoeld. Normaliter is 40% tot 75% van de weggespoelde energie eenvoudig terug te winnen. Hierdoor dalen energieverbruik en CO2-uitstoot aanzienlijk.

Het bestuur van de nieuwe vereniging bestaat uit: Harry Müller (Algemeen bestuurslid), Paul Gruson (Vice-voorzitter) en Luuk Dijkhuis (Voorzitter).

Prioriteiten

De Vereniging Duurzaam Tapwater Nederland heeft een aantal belangrijke prioriteiten benoemd. Te weten: Reductie(primair) energiegebruik, reductie fossiele energie, verkleinen footprint, veilig en duurzaam en warm tapwater, bestrijding energiearmoede. Het doucheputje is hét grootste energielek in elke woning. Met een eenvoudige ingreep besparen we ruim 50%. Naast milieuwinst bespaart dit honderden euro’s per jaar, aldus Luuk Dijkhuis, de voorzitter van de Vereniging Duurzaam Tapwater Nederland.

Aansluiting bij NVI-GO

De Vereniging Duurzaam Tapwater is aangesloten bij de Nederlandse Verduurzamingsindustrie- Gebouwde Omgeving (NVI-GO). Om zijn doelen te bereiken heeft NVI-GO een nieuwe organisatiestructuur met een stichting en een bestuur waarin de Vereniging Duurzaam Tapwater verenigd is. Door met alle verenigingen vanuit verbinding samen te werken, opereert NVI-GO als collectief en kan het verduurzaming versnellen. Annemarije Tillema, directeur van NVI-GO: “Nederland zit midden in een energietransitie en we moeten de CO2-uitstoot terugdringen. Onze maakindustrie biedt gezamenlijk de oplossingen om het binnenklimaat van gebouwen comfortabeler én duurzamer te maken. Dit alles met betaalbare, innovatieve oplossingen en steeds afgestemd op de specifieke situatie. Hiermee lopen we in Nederland voorop. Het is de uitdaging deze voorsprong met doelgerichte programma’s te behouden en samen met alle stakeholders verder te versnellen. Hierbij werken we graag samen met de Vereniging Duurzaam Tapwater, die deze beweging kan versterken.”

Voor meer informatie:

Luuk Dijkhuis– Voorzitter Vereniging Duurzaam Tapwater

luukdijkhuis@technea.nl