Op de precisiebeurs bij Schwer Fittings: Zerocon®

Op 15 en 16 november vindt in Den Bosch de precisiebeurs plaats. Schwer Fittings is op die beurs als exposant aanwezig op standnummer 211. Een speciale plek op de stand is ingericht voor de Zerocon® koppeling van Schwer.

Schwer Fittings biedt met de gepatenteerde rvs Zerocon® koppeling een compleet nieuw type verbinding aan: een nieuwe generatie van afdichtingstechnologie door paring van materialen van de afdichtingen gecombineerd met een flensverbinding. Met de vele voordelen kan de Zerocon® koppeling in verschillende branches worden toegepast. Alle afzonderlijke onderdelen worden uit RVS 316 (1.4435) in de eigen productiecentra van Schwer vervaardigd. De koppeling is daardoor eenvoudig te reinigen en te steriliseren, bijvoorbeeld met (oververhitte) stoom. Daarom ook is deze koppeling wezenlijk bestendiger tegen agressieve invloeden van het medium en/of van de omgeving (bv zout water) tov koppelingen met een elastomeer afdichting.

Door de paring van de materialen van de verschillende onderdelen is het temperatuurbereik van de koppeling van -273°C tot + 450°C extreem breed te noemen.

Voor hoog-zuivere toepassingen zijn alle aansluitstukken, dichtringen en op aanvraag ook de wartelmoeren, elektrolytisch gepolijst en gespoeld met gezuiverd water leverbaar. Zo kan de koppeling in cleanroom omstandigheden worden toegepast.

De Zerocon® koppeling voldoet aan de hoogst mogelijke reinheidseisen en is vervaardigd met een Ra ≤ 0,4 µm. Wartelmoeren zijn vanaf 3/4″ inwendig verzilverd om koudlassen te voorkomen.

De geometrie van de koppeling biedt geen mogelijkheid voor het vormen van afzettingen, daarmee worden schimmelbronnen of bacteriële verontreinigingen voorkomen. Ze is 100% steriliseerbaar met (oververhitte) stoom en door het toepassen van identieke materialen voor de onderdelen absoluut dicht. Door de constructie is de verbinding cavitatie-vrij en is de doorlaat niet gereduceerd.

De robuuste maar toch fijne en compacte verbinding is zowel geschikt voor hoge druk toepassingen als ook kritisch vacuüm en ultra vacuüm toepassingen. Voorbeelden zijn vooral te vinden in chemie-, farma-, en bio-industrie en halfgeleiderindustrie.

Klik hier voor de website.