Centrale Planning biedt slimme oplossingen aan voor krapte op de arbeidsmarkt

Planning is een vak apart. Veel organisaties worstelen met het efficiënt plannen van personeel en alle administratieve werkzaamheden die daarbij komen kijken. Zeker nu in veel branches sprake is van arbeidskrapte, ontstaan er complexe uitdagingen in de planning. Voor al die workforce uitdagingen heeft Centrale Planning handige oplossingen. Als eerste outsourcing planbureau van Nederland bieden zij precies de juiste personeelsplanning-service inclusief workforce tools aan voor bedrijven in de logistieke-, industriële-, onderwijs-, zorgsector en overheid.Organisaties worden dagelijks geconfronteerd met vraagstukken rondom een personeelstekort, plannen, urenadministratie, poolbeheer, regelgeving, communicatie, opleiding, onboarding en andere workforce kwesties. Centrale Planning heeft alle kennis en tools in huis om haar opdrachtgevers te ontzorgen bij deze onderdelen en biedt oplossingen aan voor het soepeler laten verlopen van de processen rondom personeelsplanning en workforce management.

 

Arbeidskrapte – de uitdagingen 

Het afgelopen jaar zijn binnen de zorgsector 175.000 nieuwe medewerkers gestart, terwijl ook 155.000 mensen zijn uitgestroomd. Netto houd je daardoor maar een stijging over van 20.000 medewerkers terwijl er 40.000 nodig zijn. Daar ga je de toekomstige uitdagingen, zoals een natuurlijke uitstroom van ruim 322.000 pensioengerechtigden in de komende 10 jaar en een stijgende zorgvraag niet mee opvangen. De andere voorname  oorzaak van de uitstroom van essentiële beroepen binnen de zorg en het onderwijs zijn werkdruk en waardering.

Daarnaast wordt soms vergeten dat er tegengestelde belangen zijn tussen personeelsleveranciers en de opdrachtgever. De zorginstelling wil kwalitatief de beste zorg bieden tegen de laagste personeelskosten, terwijl een personeelsleverancier liefst zoveel mogelijk uren kan schrijven tegen zo’n hoog mogelijk tarief.  In tijden van arbeidskrapte wordt de kwaliteit van arbeid en betrokkenheid van de individuele werknemer dan helaas soms minder relevant.

Verbetering arbeidsparticipatie door verbinding 

De visie van Centrale Planning sluit aan op de huidige personeelsuitdagingen: Om de kwaliteit van arbeid en de arbeidsparticipatie te verbeteren worden in een ideale wereld alle vaste en flexibele werknemers van een opdrachtgever, op gelijkwaardige manier betrokken bij de organisatie. Daardoor ontstaat er meer verbinding en betrokkenheid, wat de loyaliteit, collegialiteit, kwaliteit en productiviteit exponentieel laat groeien.

 Centrale Planning heeft als doel gesteld de arbeidsparticipatie en de kwaliteit van arbeid voor de individuele medewerker, haar opdrachtgevers en haar personeelsleveranciers significant te verbeteren door middel van verbinding, waardering, opleiding, heldere communicatie en de inzet van de juiste softwaretools en workforce expertise.

De juiste software 

De inzet van de juiste software en de expertise is bij workforce management onmisbaar. Een systeem dat ook de mogelijkheid biedt om helder te communiceren, direct gewerkte uren in te zien, uren accorderen en te factureren of verlonen. Centrale Planning heeft verschillende tools die kunnen worden ingezet om mensen op een juiste manier te werven, beoordelen, onboarden en op te leiden. Iedereen binnen een organisatie kan worden betrokken door Centrale Planning: zowel de vaste als flexibele medewerkers, leidinggevenden, uitzendkrachten en de zelfstandigen. Operationele afdelingen hebben hierdoor veel minder werk aan alle bijkomende taken. Alle benodigde informatie met betrekking op de planning, training en urenregistratie is beschikbaar via een app en webportal, waartoe alle betrokken partijen toegang krijgen.

Over Centrale Planning 

Centrale Planning is een jong bedrijf, in 2021 opgericht door de broers Ritsaert en Ro Krauss. De hands-on mentaliteit en ruim 17 jaar ervaring op het gebied van workforce management, ict en personeelsplanning, kenmerkt de manier waarop dit familiebedrijf wordt gerund. Met succes, want Centrale Planning groeit hard binnen overheid, zorg, logistiek en onderwijs!  Met een team van betrokken professionals zetten ze zich dagelijks vol enthousiasme in. Het is haar doel om de arbeidsparticipatie en de kwaliteit van arbeid voor de individuele medewerker, haar opdrachtgevers en diens personeelsleveranciers significant te verbeteren door middel van verbinding, waardering, opleiding, communicatie en techniek. Hierbij zijn de workforce expertise, onafhankelijkheid en inzet van slimme tools essentieel.

Centrale Planning probeert haar opdrachtgevers zo breed mogelijk te ontzorgen en laten ervaren hoeveel voordelen het uitbesteden van de personeelsplanning en workforce management heeft. Centrale Planning werkt voor ondernemers in diverse branches, die regelmatig te maken hebben met last-minute wijzigingen en waarbij ook het aantal benodigde medewerkers van dag tot dag kan verschillen.