Onbemand afbramen metaal & kunststof producten

ENCOMA B.V. heeft tijdens de Precisiebeurs, stand 500 hal 3, een A20 ultraTec afbraammachine geïnstalleerd. Deze laat zien hoe een titanium product onbemand wordt afgebraamd met hogedrukwaterstraal technologie.

John Snijders werkt binnen de Benelux al vele jaren samen met gerenommeerde partners. Internationale machine- en softwarefabrikanten die zich onderscheiden met hun portfolio, uitblinken op het gebied van technologische ontwikkelingen en innovaties.

Afbraammachine

De ultraTec afbraammachines hebben in de besturing een softwareprogramma waarmee het afbraamproces wordt gedefinieerd. Een 6-assige robot beweegt het product voor een hogedrukwaterstraal. Deze verwijderd de bramen terwijl een scherpe rand blijft. Na het afbramen wordt het product terug in een producthandlingsysteem geplaatst, en herhaalt zich het proces.

Reinigingsmachine
De nieuwste high purity cleaning system van Maschinenbau Silberhorn GmbH, is de MWS (Multi Washing System) reinigingsmachine, onlangs op de parts2clean beurs gepresenteerd. MWS éénkamer reinigingsmachine is voorzien van verschillende innovatieve technieken (reinigingen, drogen,  passieveren, etc) voor de hoogste cleanliness niveaus. Via de software is het automatische proces eenvoudig te programmeren en proces naadloos te volgen.

CNC Machines
De cnc machines vervaardigen zeer complexe en nauwkeurige producten, die een hoge mate van precisie vereisen met sub-micron toleranties. De ultra precieze 5-assige KERN MICRO machines zijn uniek in hun prestaties en betrouwbaarheid. Met de precisie ECM technologie worden producten vervaardigd die braamvrij zijn en omdat er geen contact tussen elektrode en product plaatsvindt, treed er geen contaminatie op.

Softwaresystemen
Intelligente softwaresystemen waarmee bedrijven kunnen profiteren van de voordelen van Smart Industrie 4.0. Zoals een grafisch 3D calculatie software systeem, waarmee snel en eenvoudig productietijden, neventijden en insteltijden worden berekend van diverse processen. Een MES software systeem dat 24/7 real-time productie data (cnc machines, robotsystemen, meetmachines, reinigingssystemen, etc.) registreert en monitort. Een analyse achteraf verschaft inzicht waardoor de processen flexibeler en efficiënter kunnen worden ingericht.

Klik hier voor de website.