Robuuste slijtvastheid dankzij MICROCAST-technologie®

Aluminium Brons legeringen zijn van nature slijtvast. Maar er bestaat een speciale technologie, die deze slijtvastheid verhoogt en het geschikt maakt voor hoge veiligheidseisen.

De hardheid en de sterkte van een materiaal spelen een centrale rol als het gaat om slijtvastheid. Hoe harder een materiaal is, hoe slijtvaster het is. Verhoogde hardheid zorgt echter voor minder vervormbaarheid. Is materiaal te zacht, dan slijt het sneller. Een materiaal moet dus hard zijn en toch een hoge vervormbaarheid hebben. Dankzij jarenlange ervaring heeft AMPCO METAL een speciale productiemethode ontwikkeld.  

MICROCAST®- de technologie achter legeringen met hoge prestaties

Bij het gieten van Aluminium Bronzen, wordt onderscheid gemaakt tussen de alfafase, de bètafase en de intermetallische verbinding. Grofweg wordt de legering in de alfafase verzacht. De hardheid en de sterkte worden geproduceerd in de bètafase. Het metaal wordt echter gevoelig voor brosheid als ongeschikte giettechnieken worden gebruikt.

De MICROCAST-methode® is een productieproces ontwikkeld door AMPCO METAL voor Aluminium Bronzen. Deze methode zorgt voor een fijne en uniforme korrelmicrostructuur, waardoor consistentie wordt bevorderd, ook wordt kwaliteit en duurzaamheid gegarandeerd. De intermetallische verbinding zorgt voor een goede microstructuur en superieure fysische eigenschappen. Dankzij de MICROCAST-technologie®, is de intermetallische verbinding uniek in AMPCO® legeringen ten opzichte van standaard Aluminium Bronzen.

Hoe kan de slijtvastheid worden gegarandeerd?

Dit proces maakt AMPCO® legeringen uniek en geeft ze bijzondere eigenschappen.  In principe kenmerken alle Aluminium Bronzen zich door hun slijtvastheid maar dankzij de MICROCAST-technologie®, bereiken AMPCO® bronzen een nog betere slijtvastheid. Uitstekende slijtvastheid wordt bereikt door goed smeren.

Aluminium Brons – een geschikt materiaal in achtbaanconstructie

Pretparken stellen zeer hoge eisen met betrekking tot veiligheid. Om dit te garanderen, moeten de gebruikte materialen corrosiebestendig en slijtvast zijn; ze worden blootgesteld aan zeer zware omstandigheden. Bovendien zijn de trek- en wrijvingskrachten hoog in achtbanen. Aluminium Brons kenmerkt zich o.a. door goede slijtvastheid en corrosiebestendigheid.

Juist deze voordelen maken de materialen AMPCO® M4 en AMPCO® 18 bijzonder interessant voor pretparken. Deze twee materialen worden gebruikt in pretparken die profiteren van de MICROCAST-technologie®.

Robuuste slijtvastheid dankzij MICROCAST-technologie® (ampcometal.com)