Optimale bediening met de juiste greep 

In verschillende industriële en technische scenario’s spelen trekgrepen, ook wel bekend als beugelgrepen, een cruciale rol. Ze fungeren als onmisbare handvatten voor diverse handelingen, zoals het moeiteloos openen van deuren, het tillen van zware voorwerpen of het verplaatsen van essentiële apparatuur. Elesa+Ganter biedt een uitgebreid assortiment hoogwaardige, betrouwbare en duurzame oplossingen die aan elke behoefte voldoen. 

 Afbeelding bovenaan: Ontdek de veelzijdige EBR-SWB, MD en VD trekgrepen 

Ergonomisch ontwerp 

Het assortiment trekgrepen van Elesa+Ganter omvat diverse modellen, beschikbaar in verschillende maten, materialen en kleuren. Vervaardigd uit hoogwaardig kunststof, roestvast staal en aluminium, zijn ze geschikt voor diverse omgevingen en toepassingen. 

Een opvallend kenmerk van de trekgrepen van Elesa+Ganter is hun doordachte ergonomische ontwerp, wat zorgt voor comfortabel gebruik en een uitstekende grip. Hierdoor zijn ze gemakkelijk vast te houden, wat het risico op uitglijden en ongelukken aanzienlijk vermindert. Dit maakt ze ideaal voor sectoren waar zowel veiligheid als gebruikscomfort hoog in het vaandel staan, zoals de voedingsmiddelenindustrie, gezondheidszorg en machinebouw. 

Vergrendelingssystemen 

Elesa+Ganter gaat nog een stap verder door trekgrepen te leveren met innovatieve vergrendelingssystemen voor extra veiligheid en betrouwbaarheid. Denk hierbij aan onze EBR-SWM, EBR-SWB, EBR-PN, GN 331 en GN 422 trekgrepen. Dit vergrendelingssysteem maakt het mogelijk de greep te beveiligen wanneer deze niet in gebruik is, waardoor ongeautoriseerde toegang tot de apparatuur wordt voorkomen. Deze functionaliteit is met name van belang in sectoren waar veiligheid en beveiliging van kritiek belang zijn, zoals de luchtvaart- en defensie-industrie. 

Visueel en metaal detecteerbaar 

Elesa+Ganter biedt niet alleen een divers assortiment modellen, materialen en vergrendelingssystemen voor trekgrepen, maar heeft ook speciale lijnen ontwikkeld, namelijk de VD- en MD-lijn. De VD-lijn valt op vanwege zijn visueel detecteerbare eigenschappen, terwijl de MD-lijn juist metaal detecteerbaar is. Deze unieke kenmerken zijn van groot belang, vooral in sectoren waar hygiëne en veiligheid cruciale aspecten zijn, zoals in de voedingsmiddelenindustrie. 

De VD-lijn van Elesa+Ganter maakt gebruik van materialen die gemakkelijk visueel detecteerbaar zijn, waardoor ze snel en efficiënt kunnen worden opgespoord en geïdentificeerd in een productieomgeving. Dit komt door de blauwe kleur RAL 5005 van de trekgrepen. Deze kleur is gemakkelijk zichtbaar in geval van accidentele voedselbesmetting. Dit draagt bij aan de voedselveiligheid door het risico op contaminatie te verminderen, omdat eventuele fragmenten van de greep snel kunnen worden gedetecteerd en verwijderd. 

Aan de andere kant is de MD-lijn ontworpen met materialen die gevoelig zijn voor metaaldetectie, waardoor ze snel en nauwkeurig kunnen worden gedetecteerd door metaaldetectoren. Dit is essentieel in omgevingen waar de aanwezigheid van metaal ongewenst is, zoals in de farmaceutische industrie of bij de productie van elektronica. 

Door te kiezen voor de juiste lijn, kunnen bedrijven profiteren van een extra laag veiligheid en kwaliteitscontrole in hun processen. Elesa+Ganter zet daarmee een stap vooruit in het leveren van oplossingen die niet alleen functioneel en ergonomisch zijn, maar ook voldoen aan de specifieke eisen van gevoelige industrieën. Met de VD- en MD-lijn biedt Elesa+Ganter trekgrepen die niet alleen optimale bediening garanderen, maar ook bijdragen aan een veilige en hygiënische werkomgeving. 

SAN trekgrepen 

Naast de VD- en de MD-lijn omvat het assortiment trekgrepen van Elesa+Ganter ook SAN trekgrepen. De EBP-SAN trekgrepen zijn vervaardigd uit antibacterieel materiaal, waardoor ze ideaal zijn voor toepassingen waar strikte hygiënenormen gelden, zoals in de gezondheidszorg, farmaceutische industrie en voedingsmiddelenindustrie. De specifieke samenstelling van materialen in de SAN-lijn draagt bij aan het verminderen van bacteriële groei en het handhaven van een schone werkomgeving. Het speciale antimicrobiële additief voorkomt de verspreiding van microben, bacteriën en schimmels op het productoppervlak. De gecontroleerde vrijgave van de zilverionen zorgt ervoor dat het bedieningsonderdeel de antimicrobiële eigenschappen behoudt door de tijd, zelfs na meerdere keren reinigen. 

Ideale keuze 

Kortom, de trekgrepen van Elesa+Ganter bieden niet alleen diversiteit, maar ook diverse voordelen voor verschillende sectoren en toepassingen. Met hun doordachte ergonomie, veiligheid, betrouwbaarheid, aanpasbaarheid en eenvoudige installatie vormen ze de ideale keuze voor wie op zoek is naar geavanceerde, duurzame en betrouwbare handgreepoplossingen. 

Wil je meer weten over de mogelijkheden van de trekgrepen van Elesa+Ganter?