Exotec benoemt Jan Heijblom tot Senior Sales Executive Benelux

Exotec, een wereldwijde specialist in magazijnrobots, kondigt de benoeming aan van Jan Heijblom als Senior Sales Executive Benelux. Met de aanstelling van deze ervaren sales executive met brede achtergrond in de SCM-sector, geeft Exotec invulling aan zijn groeiambities voor de Benelux.

Jan Heijblom brengt meer dan twintig jaar relevante ervaring met zich mee in verschillende internationale sales managementfuncties binnen de robotics-, supply chain-, warehousemanagement- en ICT-industrie. Tot voor kort was Heijblom Sales Manager bij GreyOrange, waar hij verantwoordelijk was voor de verkoop van robotica-oplossingen voor fulfilment binnen de Benelux. Eerder was hij werkzaam bij onder meer BluJay Solutions, Oracle, Manhattan Associates, Blue Yonder, Furness Logistics en Cap Gemini.

Jan Heijblom, Senior Sales Executive Benelux, reageert enthousiast op de nieuwe uitdaging: “Ik kijk ernaar uit om voor onze klanten aan de slag te gaan met een logistiek concept dat de schaalbaarheid van robots combineert met de snelheid van shuttle-oplossingen! Met zijn innovatieve Skypod Systeem onderscheidt Exotec zich écht binnen de logistieke sector. Ik verheug me op deze fantastische uitdaging om met onze modulaire orderpickingsystemen meer magazijnen binnen de Benelux te transformeren.”

Rémy Malchirand, EVP Sales Western Europe bij Exotec: “We zijn zeer verheugd om ons team in de Benelux uit te breiden. Jan bezit een sterke staat van dienst binnen de internationale supply chain-sector. Dit in combinatie met zijn ervaring binnen toonaangevende hardware- en softwarebedrijven, maakt dat ik ervan overtuigd ben dat Jan de aangewezen persoon is om aan onze groei in de Benelux – een belangrijke focusregio voor Exotec – bij te dragen.”

Na de officiële introductie van zijn revolutionaire Skypod Systeem in Nederland in 2022, vormt de uitbreiding van het Benelux-salesteam met een Nederlandse Senior Sales Executive de volgende stap in de groeiambities van Exotec. Daarnaast is robotisering in de logistieke sector in een stroomversnelling geraakt, onder andere door het structurele tekort aan personeel.

Exotec, opgericht in 2015, heeft zijn hoofdkantoor in Frankrijk (Lille) en ook vestigingen in de VS, Duitsland en Japan. Het bedrijf wordt gewaardeerd op twee miljard dollar en stond op de achtste plaats in de FT 1000-lijst van de Financial Times met snelst groeiende Europese bedrijven in 2022. Exotec opereert inmiddels in tien landen en werkt voor meer dan dertig toonaangevende merken, waaronder Decathlon, Uniqlo, Geodis en Carrefour.